fbpx
AirlinesKLMLiefhebberNieuwsNL NieuwsVliegtuigen

KLM 747 ‘City of Bangkok’ maakt laatste retourvlucht

Het doek valt voor de volgende Boeing 747-400 van KLM. Na iets minder dan 30 jaar dienst en miljoenen passagiers te hebben vervoerd is het bijna voorbij voor de oudste Jumbojet in de KLM-vloot.

Los Angeles
Het toestel, de PH-BFB dat de naam City of Bangkok draagt, vertrekt zondag nog één keer als lijndienst vanaf Schiphol, met bestemming Los Angeles. Maandag is vervolgens de laatste aankomst als passagiersvlucht in Amsterdam.

15,7 jaar
Volgens KLM heeft de Boeing in de laatste drie decennia 134.279 vlieguren gemaakt. Oftewel, evenveel als 15,7 jaar non-stop vliegen, dat is dus meer dan de helft van het aantal dienstjaren. De Jumbo maakte 18.024 starts en landingen.

Corendon
In plaats van een ontmanteling of een plek op een van de vliegtuigkerkhoven wacht het toestel een ‘tweede leven’. De Boeing krijgt namelijk een plaats in de voortuin van het nieuwe Corendon-hotel in Badhoevedorp. Deze operatie moet volgens planning in februari 2019 plaatsvinden.

Voor die tijd wordt de 747 in december voorzien van een corendon-livery. Daarna worden de motoren verwijdert. Lees hier meer over de plannen.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button