fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Wizz Air wil Oekraïense dochtermaatschappij heropstarten

De topman van Wizz Air en de Oekraïense president zijn in gesprekken om de dochtermaatschappij, Wizz Air Ukraine, te heropstarten, zo meldt de Hongaarse low cost-airline.

Oekraïne
De dochtermaatschappij uit Oekraïne werd door Wizz Air in 2008 opgericht, maar trok de stekker er in 2015 weer uit. Nu, drie jaar later, hebben Wizz Air-topman József Váradi en de President van Oekraïne, Petro Poroshenko, elkaar ontmoet en besproken om Wizz Air Ukraine nieuw leven in te blazen.

Toekomst
Als alles volgens plan verloopt, en Oekraïne een vlieglicentie afgeeft om Wizz Air Ukraine weer te laten herleven, zou de arline al volgend jaar van start kunnen gaan. Er wordt dan een investering gedaan van zo’n 2,5 miljard dollar (2,2 miljard euro), om in de toekomst over een vloot van 20 Airbus A320’s en A321’s te beschikken. die toestellen zouden dan tegen 2025 zo’n 6 miljoen passagiers per jaar van en naar Oekraïne vervoeren.

Symbolisch
De Oekraïense president vindt het een ‘symbolische beslissing’ dat Wizz Air terugkeert naar Oekraïne. “Het karakteriseert de veranderingen die in de afgelopen vier jaar hebben plaatsgevonden”, aldus Poroshenko.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button