AirlinesNieuwsProfessional

Wizz Air wil Oekraïense dochtermaatschappij heropstarten

De topman van Wizz Air en de Oekraïense president zijn in gesprekken om de dochtermaatschappij, Wizz Air Ukraine, te heropstarten, zo meldt de Hongaarse low cost-airline.

Oekraïne
De dochtermaatschappij uit Oekraïne werd door Wizz Air in 2008 opgericht, maar trok de stekker er in 2015 weer uit. Nu, drie jaar later, hebben Wizz Air-topman József Váradi en de President van Oekraïne, Petro Poroshenko, elkaar ontmoet en besproken om Wizz Air Ukraine nieuw leven in te blazen.

Toekomst
Als alles volgens plan verloopt, en Oekraïne een vlieglicentie afgeeft om Wizz Air Ukraine weer te laten herleven, zou de arline al volgend jaar van start kunnen gaan. Er wordt dan een investering gedaan van zo’n 2,5 miljard dollar (2,2 miljard euro), om in de toekomst over een vloot van 20 Airbus A320’s en A321’s te beschikken. die toestellen zouden dan tegen 2025 zo’n 6 miljoen passagiers per jaar van en naar Oekraïne vervoeren.

Symbolisch
De Oekraïense president vindt het een ‘symbolische beslissing’ dat Wizz Air terugkeert naar Oekraïne. “Het karakteriseert de veranderingen die in de afgelopen vier jaar hebben plaatsgevonden”, aldus Poroshenko.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close