fbpx
IncidentenNieuws

Boeing 737 en ATR 72 met elkaar in botsing

Op de internationale luchthaven van Karachi in Pakistan is dit weekend een Shaheen Air Boeing 737-400 in botsing gekomen met een ATR 72 van Pakistan International Airlines (PIA). Dit resulteerde in schade aan de brandstoftank en de linkermotor van de ATR.

Tests
Op het moment van het voorval voerde PIA motortests uit. Het toestel verplaatste zich door de stuwkracht van de motoren naar voren, waardoor het tegen de geparkeerde 737 tot stilstand kwam.

Bij het incident raakte niemand gewond.

Grond
De ATR stond al lange tijd aan de grond vanwege onderhoud, en had tijdelijk geen motoren. Het is het vijfde ATR-toestel van PIA dat aan de grond moet worden gehouden. Eerder deze maand schoof een PIA-vliegtuig van hetzelfde type van de baan op Panjgur.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button