AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsRoutesVliegvelden

Eelde: geen vertrouwen in voortbestaan Nordica-vluchten

Het voortbestaan van de Nordica-vluchten op Groningen Airport Eelde lijkt onzeker. De directie van de luchthaven heeft met een brief haar aandeelhouders op de hoogte gebracht van de kwestie.

Kans
Nordica presteert ondermaats op de twee routes van en naar Eelde. De maatschappij maakt verliezen op beide verbindingen. Er wordt volgens directeur Marco van Kreeke gewerkt aan het in stand houden van de dienstregeling, maar de kans dat het lukt wordt steeds kleiner, zo staat in de brief.

Zakenreizigers
De Estlandse maatschappij vliegt vanuit Groningen op Kopenhagen en München. Het is de bedoeling dat de verbindingen vooral zakenreizigers aantrekken, die op de buitenlandse luchthavens kunnen overstappen op verdere vluchten.

Sinds september 2016 onderhoudt Nordica de verbinding met Denemarken. In maart dit jaar kwam daar München bij. Er werd door de maatschappij een toestel op Eelde gestationeerd.

Vergoed
Verliezen in de opstartperiode zouden worden vergoed door de luchthaven, zo werd afgesproken. Heel slecht gaat het volgens van Kreeke niet. “Sinds eind maart zijn de stoelen op beide routes van maand tot maand steeds beter bezet. Sommige vluchten zitten vol of zijn zelfs overboekt.”

Maximum
Aan de vergoeding door Eelde is een maximum gesteld, en de verliezen blijken nu hoger dan verwacht, waardoor de limiet sneller in zicht komt dan voorzien. Hoe lang de operatie standhoudt moet nu blijken. Nordica zegt met Eelde in gesprek te willen gaan over een nieuwe businesscase. Tegenover RTV Drenthe zegt de maatschappij dat sluiting voorlopig nog niet aan de orde is.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close