AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

‘Ook IAG wil Flybe overnemen’

Na Virgin Atlantic heeft nu ook luchtvaartbedrijf IAG zich gemeld als overnamekandidaat voor Flybe. Dat schrijft The Sunday Telegraph op basis van anonieme bronnen.

Markt
Flybe plaatste zich eerder deze maand in de markt nadat het een winstwaarschuwing had gekregen. Vrijdag werd bekend dat Virgin al in gesprek was getreden met de maatschappij. Onduidelijk is of het bedrijf al een bod heeft uitgebracht.

IAG
Flybe heeft circa 2300 werknemers in dienst en beschikt over een relatief groot aantal slots op Londen Heathrow en Schiphol. IAG kan met de Flybe-slots fors uitbreiden in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Virgin
Voor Virgin is een overname interessant omdat Flybe als feeder van de airline fungeert. Een overname door een concurrent zou die samenwerking tenietdoen. Bovendien levert het een voordeel op voor KLM, dat samen met Air-France, Delta en Virgin een joint venture heeft.

Lees hier een analyse over de overname-opties.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button