fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en BestemmingenVliegvelden

Air Algérie verbindt Charleroi met Algiers

Air Algérie verbindt met ingang van 18 december het Brussels South Charleroi Airport met de hoofdstad van Algerije; Algiers, zo meldt de luchthaven van Charleroi.

Vlucht
Vanaf 18 december vliegt Air Algérie met een Boeing 737-600, met ruimte voor 101 passagiers, van Charleroi naar het Houari Boumedienne vliegveld in Algiers. De vlucht wordt op dinsdag en zondag uitgevoerd en vertrekt op beide dagen vanuit Charleroi om 20.10 uur en landt twee uur en 45 minuten later in Algiers.

Charleroi
Jean-Jacques CLOQUET, ceo van Brussels South Charleroi Airport, zegt: Na een periode van meer dan twintig jaar, verwelkomen we Air Algérie met veel plezier opnieuw op onze tarmac. De luchtvaartmaatschappij was al eerder actief op BrusselCharleroi in de jaren 90 en heeft bijgedragen tot het succes van de luchthaven. De terugkeer van de Algerijnse luchtvaartmaatschappij moet daarom worden benadrukt en geprezen. We wensen hen dan ook veel succes met deze nieuwe lijn tussen Brussel-Charleroi en Algiers.”

Air Algérie
In 1962 werd de nationale luchtvaartmaatschappij van Algerije opgericht. De airline vervoert zo’n 6,1 miljoen passagiers per jaar. Air Algérie wordt de 12e luchtvaartmaatschappij die actief is op het vliegveld van Charleroi.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button