fbpx
AirlinesFinancieelKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Air France-KLM en China Eastern breiden samenwerking uit

Air France-KLM heeft de samenwerking met China Eastern Airlines verder uitgebreid, zo meldt de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie.

Twee
De verbreding van de samenwerking, die op 1 januari 2019 ingaat, bestaat uit twee onderdelen, één daarvan betreft het onderhoud van vijftien Boeing 787-9’s van de Chinese maatschappij door de Air France – KLM Engineering & Maintenance (AFI KLM E&M) onderhoudsafdeling. Zij zullen reparaties van de toestellen en een lokale opslagplaats voor reserveonderdelen voor de Boeing 787’s voorzien.

Routes
Het andere onderdeel van de samenwerking zijn nieuwe codeshare-vluchten tussen Parijs en Wuhan en tussen de Franse hoofdstad en Kunming.

Geschiedenis
De samenwerking tussen de beide luchtvaartmaatschappijen dateert alweer van het jaar 2000. Toen sloten Air France en China Eastern een codeshare-overeenkomst op de route tussen Parijs en Shanghai. In 2016 voegde KLM zich bij de samenwerking door een codeshare-overeenkomst, met vluchten op de Amsterdam – Shanghai-route. Sinds oktober vorig jaar heeft de Chinese luchtvaartmaatschappij een belang van 8,8 procent in Air France-KLM.

Ondertekend
De uitbreiding van de samenwerking tussen de partijen werd ondertekend in het bijzijn van de bestuursvoorzitter, Lui Shaoyong en de executive vice president Tang Bing van China Eastern Airlines aan de ene kant, en Pieter Elbers, topman van KLM, Ben Smith, ceo van Air France-KLM en Air France en Anne-Marie Couderc, bestuursvoorzitter van Air France-KLM en Air France, aan de andere kant.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button