AirlinesNieuwsProfessionalRoutesVliegtuigtype & -bouwer

British Airways 767-tijdperk ten einde

De laatste British Airways Boeing 767-300 is op zondag 25 november voor de laatste keer op Heathrow Airport in Londen geland, zo blijkt uit de certificaten die British Airways uitdeelde aan de passagiers van de laatste vlucht.

Laatste
De laatste 767 van British Airways, met registratie G-BZHA, vervoerde als vlucht BA663 passagiers van Larnaca in Cyprus naar de Londense luchthaven. De passagiers aan boord van de vlucht kregen een speciaal certificaat waarop stond dat zij de laatste 767-vlucht hadden meegemaakt.


767
British Airways heeft in totaal 31 Boeing 767’s in de vloot gehad, zowel de -200 als de -300 variant. De laatste maanden waren nog vijf toestellen in gebruik, om in oktober en november dit jaar te worden uitgefaseerd. Een aantal toestellen wordt ontmanteld, de resterende exemplaren krijgen mogelijk een nieuwe eigenaar. De maatschappij vloog een aantal van de toestellen over naar de Britse militaire basis in St. Athan.

Schiphol
BA zette de toestellen voornamelijk in op drukke Europese routes, zoals van Londen naar Madrid, Stockholm en ook Amsterdam. Op Schiphol was het type structureel zesmaal per week te zien. Het interieur van de 767’s was ingericht voor short-haul vluchten, wat vooral te zien is aan de verouderde businessclassstoelen.

De Airbus A321 neemt de rol voor de continentale routes over.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close