fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘InterCaribbean wordt strategische partner Insel Air’

Insel Air heeft een overeenkomst getekend met InterCaribbean Airways, voor een strategische samenwerking, zo wordt gemeld in lokale media. Het ministerie van economische zaken in Willemstad is op de hoogte gesteld van de ontwikkeling.

Overeenkomst
Overeengekomen is dat InterCaribbean 100 procent van de beschikbare aandelen in Insel bemachtigt, de resterende 51 procent van het totaal blijft in handen van de Curaçaose overheid.

InterCaribbean
Al sinds juli dit jaar onderhandelt InterCaribbean met Insel over een overname. InterCaribbean is 26 jaar geleden opgericht en heeft een vloot bestaande uit 20 toestellen. Daarmee vliegt het op 22 bestemmingen.

December
De overname van Insel is dringend nodig. De maatschappij zit al jaren in de financiële problemen. Passagiers ondervinden hinder door de vele annuleringen en vertragingen. De rechter heeft Insel tot december de tijd gegeven om een definitief overnameplan te presenteren. Als dat mislukt, dan vervalt het uitstel van betaling en wordt de maatschappij failliet verklaard.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button