fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Italiaanse spoorwegen wil Alitalia op de rails krijgen

De Italiaanse spoorwegen, de Ferrovie dello Stato, wil in samenwerking met een andere luchtvaartmaatschappij het verlieslijdende Alitalia weer op de rit krijgen, zo melden verschillende Italiaanse media.

Samenwerking
De spoorwegen, die in handen zijn van de Italiaanse regering, wil samen met Alitalia een goed mobiliteitsplan uitwerken om zo de luchtvaart en de spoorwegen te verbinden. Met een goede samenwerking kan het toerisme een flinke duw krijgen én kunnen afgelegen gebieden in Italië beter verbonden worden met de rest van het land, zo zegt de directeur van de Italiaanse spoorwegen Gianfranco Battisti.

Spoor
Zo zouden toeristen op één ticket een vliegreis plus treinreis kunnen boeken, zodat ze makkelijk vanaf het vliegveld naar hun eindbestemming kunnen komen. Andersom zou Alitalia routes vliegen die met een treinverbinding lastig te doen zijn. Zoals tussen Rome en Napels en tussen Rome en Florence. Ook de Italiaanse regering heeft oren naar het idee.

EasyJet
De Italiaanse spoorwegen kunnen dit project niet eigenhandig trekken, dus zoeken ze een partner. Zo zijn ze in gesprek met easyJet, dat begin deze maand een definitief bod op Alitalia had uitgebracht. Ook met Delta Air Lines worden er gesprekken gevoerd. Zo zou easyJet binnen Europa toeristen naar Italië kunnen vliegen en Delta een partner worden op langeafstandsvluchten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button