LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Rolstoelers breken record ‘vliegtuig trekken’ op Heathrow

Een groep van 100 rolstoelers heeft het record ‘vliegtuig trekken’ verbroken op Heathrow Airport, zo meldt Europa’s grootste luchthaven.

Record
Een groep van 100 mensen in een rolstoel wilde voor het goede doel het record ‘vliegtuig trekken’ verbreken. De groep van 100 Engelsen verpulverde het vorige Guinness World Record van een Belgisch team. De Engelsen trokken over een afstand van 100 meter een Boeing 787-9 met een gewicht van 127,6 ton. Bij het vorige record in 2011 werd een Hercules-vliegtuig van 67 ton over 102 meter afstand getrokken.

Doel
Het geld dat werd opgehaald, een bedrag van 15.130,50 pond (17.067,20 euro), gaat integraal naar Aerobility. Dat is een programma dat ervoor zorgt dat mensen met een handicap, of terminale ziekte, vliegtuigen kunnen besturen of door middel van speciale vluchten toch een keer kunnen vliegen.

Zwaar
Volgens een van de deelnemers was de recordpoging ‘het zwaarste wat ik ooit gedaan heb’. ‘We dachten dat het begin het moeilijkste zou zijn, maar het was juist halverwege de afstand dat het écht zwaar werd.’ Het record werd in één keer verbroken.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button