fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

TAP Air Portugal ontvangt als eerste de nieuwe A330neo

TAP Air Portugal heeft als eerste airline de nieuwe Airbus A330neo in ontvangst genomen bij de Airbus-fabriek in Toulouse, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Eerste
De nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal heeft als eerste airline in de wereld de Airbus A330neo ontvangen. Het toestel is de eerste van 21 A330-900’s die TAP bij Airbus in de boeken heeft staan, aldus Airbus. Voor het einde van het jaar zal TAP nog twee A330neo’s ontvangen.

Verlaat
De levering van het vliegtuig is met één jaar verlaat. De originele leverdatum stond gepland voor eind 2017, maar werd door omstandigheden, zoals problemen met de Rolls Royce Trent 7000-motoren, verschoven. Nadat in mei een eerste testvlucht met de volledig uitgeruste A330neo werd gemaakt, kon TAP vandaag het toestel echt in ontvangst nemen. Vanaf volgend jaar zet TAP het vliegtuig in op verschillende routes.

A330neo
De A330neo voor TAP is geleverd met een drie klassen interieur. De Airbussen bieden plaats aan 298 passagiers, verdeeld over 34 business class-stoelen, 69 premium economy- en 168 economy-stoelen. “We zijn enorm trots dat we de eerste maatschappij zijn. Onze passagiers en flightcrews kijken er enorm naar uit om dit nieuwe design te mogen ervaren”, zei Trey Urbahn, chief commercial officer bij TAP, eerder.


 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button