fbpx
AirlinesKLMNieuwsProfessional

Omvang A380-vloot Air France ter discussie

De toekomstige omvang van de A380-vloot van Air France staat ter discussie. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd aan Up in the Sky.

Superjumbo
Air France heeft tien A380’s in de vloot. De zustermaatschappij van KLM was één van de eerste maatschappijen die met de superjumbo ging vliegen, dat was in 2009.

Vloot
Volgens de Franse krant Les Echos zou de nieuwe topman van Air France-KLM, Benjamin Smith, hebben besloten het aantal A380’s te halveren. “We zijn nog in het proces van het beoordelen hoe groot de vloot van de A380 moet zijn”, aldus een woordvoerder van de maatschap in een reactie.

Gehuurd
Van het tiental toestellen waar Air France nu mee vliegt, zijn vijf gehuurd. De termijn van twee daarvan loopt eind 2019 af. Uiteindelijk zou de maatschappij alleen de toestellen die in eigendom zijn, willen behouden. Twee jaar geleden besloot Air France al af te zien van nog twee A380’s die het oorspronkelijk wel zou afnemen.

A350
In plaats daarvan is de voorkeur gegeven aan de A350. De woordvoerder van Air France laat weten dat -ongeacht het aantal toestellen dat in de vloot blijft- het interieur van de vliegtuigen vanaf 2020 onderhanden genomen wordt. Om te voldoen aan de normen van vandaag de dag. Eigenlijk had deze operatie vorig jaar al moeten beginnen, maar werd uitgesteld vanwege het kostenaspect.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button