fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Overname WOW Air door Icelandair uitgesteld

De overname van WOW Air wordt door Icelandair uitgesteld. ‘De aandelenkoopovereenkomst bevat tal van voorwaarden waaraan voorafgaand aan de vergadering (van 30 november) moet zijn voldaan. Op dit moment schat de Icelandair Group dat het onwaarschijnlijk is dat tegen die tijd aan alle voorwaarden zal zijn voldaan’, zo meldt Icelandair.

Overname
Begin deze maand werd bekend dat Icelandair de low cost-maatschappij WOW Air zal overnemen. De aandeelhouders van WOW Air krijgen, als aan alle voorwaarden voldaan is, 272.341.867 aandelen van Icelandair, oftewel 5,4 procent van de aandelen van de Icelandair-groep. Beide maatschappij zullen onder hun eigen naam verder blijven opereren. Met het samengaan van de twee maatschappij zullen zij 3,8 procent van het marktaandeel van de Atlantische luchtvaart vertegenwoordigen.

Schuld
WOW Air had in september een lening van 60 miljoen euro, door middel van het uitgeven van obligaties, ontvangen. Vorig jaar noteerde WOW Air een verlies van 31 miljoen euro. Ook dit jaar verwacht de IJslandse maatschappij rode cijfers te publiceren, maar verwachtte WOW Air wel in 2019 winst te boeken.

Cabo Verde Airlines
De overname van WOW Air is niet de enige uitbreiding waar Icelandair naar kijkt. Zo worden er gesprekken gevoerd tussen dochtermaatschappij Loftleidir en Cabo Verde Airlines over een overname van 51 procent van de aandelen van de nationale luchtvaartmaatschappij van Kaapverdië. Of de eventuele overname van Cabo Verde Airlines de reden is waarom de overname van WOW Air wordt uitgesteld is niet bekend. In de komende tijd zal hier meer duidelijkheid over ontstaan.

Hulp
In augustus vorig jaar werd bekend dat Lofteidir de Kaapverdische maatschappij te hulp zou schieten om het bedrijf weer gezond te maken. De IJslanders houden het overzicht op de marketing, sales en het routenetwerk van Cabo Verder Airlines. Ook wordt Loftleidir verantwoordelijk voor het opnieuw opbouwen van de Kaapverdiaanse vloot.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button