AirlinesCargoNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Turkish Airlines bestelt weer Boeing-vrachtvliegtuigen

Turkish Airlines heeft een bestelling bij Boeing geplaatst voor drie 777F’s (Freighters). De vrachtvliegtuigen worden bij de andere bestellingen van de maatschappij geschreven, zo meldt Boeing.

Nog eens
Eind vorig jaar bestelde Turkish Airlines al drie Boeing 777F’s maar door de recordwinst van de eerste negen maanden van dit jaar bestelt de Turkse maatschappij nog eens drie vrachtvliegtuigen. De airline heeft de ambitie om ‘s werelds grootste vrachtvervoerder te worden, aldus Boeing.

777F
De Boeing 777F’s kunnen een afstand van 9.070 kilometer overbruggen met een maximale lading van 102.000 kilo. Eind vorig jaar landde de eerste 777F van Turkish Airlines op het Maastricht Aachen Airport. In totaal heeft de Turkse airlines op dit moment 4 vrachtvliegtuigen en 33 passagiersvliegtuigen van het type Boeing 777. Met dat aantal 777’s hoort Turkish Airlines in de top 10 van maatschappijen met de meeste 777’s in de vloot, aldus de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Boeing
Los van de 777’s heeft Turkish Airlines ook nog 83 Boeing 737’s in de vloot, variërend van één 737-700 tot vier 737 MAX 8’s. Daarnaast bestaat de vloot nog uit 164 Airbus-toestellen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/