AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

Etihad landt voor het eerst op Barcelona

Etihad is voor de eerste keer in Barcelona geland. De inaugurale vlucht werd op het El Prat vliegveld met een watersaluut onthaald, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten.

Eerste
Vlucht EY49 vertrok vannacht vanuit Abu Dhabi en landde vanmorgen, na een vlucht van nét geen zeven uur, om 06:59 uur lokale tijd in Barcelona. De Boeing 787-9 Dreamliner werd met een watersaluut ontvangen. De route tussen Abu Dhabi en Barcelona wordt vijf keer per week uitgevoerd met een Airbus A330-200. Met ingang van 31 maart volgend jaar vliegt Etihad dagelijks tussen beide steden.

Tweede
Barcelona is de tweede stad in Spanje waar Etihad vluchten naar uitvoert. Zo vliegt de airline sinds 2015 ook al dagelijks tussen Madrid en Abu Dhabi.

Etihad
Tony Douglas, ceo van Etihad: ‘ik ben enorm enthousiast over de lancering van de nieuwe route, en het had op geen beter moment kunnen plaatsvinden, namelijk in de maand dat Etihad zijn 15e verjaardag viert’.

©Etihad

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close