CargoLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Piloot haalt nachtrust in dankzij automatische piloot

Een Australische piloot viel tijdens zijn vlucht in slaap, maar dankzij de automatische piloot kon hij zijn nachtrust inhalen, zo melden verschillende Australische media.

Slaaptekort
De piloot in kwestie vloog op een Piper PA-31 vrachtvliegtuig van Vortex Air tussen Devonport in Australië naar King Island Airport op Tasmanië. De piloot had wegens een ‘crisis in de persoonlijke sfeer’ de nacht ervoor slecht geslapen en had last van een slaaptekort.

Automatische piloot
Doordat de vlieger in slaap viel, vloog het toestel verder op de automatische piloot. De Piper vloog voorbij zijn eindbestemming, waarop de luchtverkeersleider contact met het toestel probeerde te maken. De piloot sliep erg vast, want er kwam geen gehoor. Pas 46 kilometer voorbij King Island werd de piloot wakker en draaide het toestel om, waarna het veilig op het vliegveld landde.

Onderzoek
Er wordt wel een onderzoek naar de situatie ingesteld, doordat Australië strengen eisen en regels heeft omtrent moeheid bij piloten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close