fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Singapore Airlines ruilt 787-10 in voor kleiner model’

Singapore Airlines heeft in oktober de bestelling voor de Boeing 787-10 Dreamliner enigszins aangepast en ruilt twee toestellen voor een kleiner model, zo meldt flightglobal.

Ruil
De ruil houdt in dat er, van de uitstaande bestelling van 39 Boeing 787-10’s, er twee verruilt worden voor de kleinere Boeing 787-8. Deze kleinere variant zal ook niet bij Singapore Airlines ondergebracht worden, maar bij dochtermaatschappij Scoot.

Veranderen
Bij Singapore Airlines en de dochtermaatschappijen Scoot en SilkAir gaat er een hoop veranderen nu SilkAir weer samengevoegd wordt met het moederbedrijf. Met die verandering komen ook veertien Boeing 737-800’s van SilkAir bij Scoot terecht.

Mix
Met de komst van de Boeing’s wordt de vloot van Scoot een mix. De vloot bestaat op dit moment uit 28 Airbus-toestellen, namelijk vijfentwintig A320’s, één A320neo en twee A319’s. Daarnaast heeft Scoot nog een bestelling bij de Europese vliegtuigbouwer uitstaan van 38 A320neo’s.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button