fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Singapore Airlines ruilt 787-10 in voor kleiner model’

Singapore Airlines heeft in oktober de bestelling voor de Boeing 787-10 Dreamliner enigszins aangepast en ruilt twee toestellen voor een kleiner model, zo meldt flightglobal.

Ruil
De ruil houdt in dat er, van de uitstaande bestelling van 39 Boeing 787-10’s, er twee verruilt worden voor de kleinere Boeing 787-8. Deze kleinere variant zal ook niet bij Singapore Airlines ondergebracht worden, maar bij dochtermaatschappij Scoot.

Veranderen
Bij Singapore Airlines en de dochtermaatschappijen Scoot en SilkAir gaat er een hoop veranderen nu SilkAir weer samengevoegd wordt met het moederbedrijf. Met die verandering komen ook veertien Boeing 737-800’s van SilkAir bij Scoot terecht.

Mix
Met de komst van de Boeing’s wordt de vloot van Scoot een mix. De vloot bestaat op dit moment uit 28 Airbus-toestellen, namelijk vijfentwintig A320’s, één A320neo en twee A319’s. Daarnaast heeft Scoot nog een bestelling bij de Europese vliegtuigbouwer uitstaan van 38 A320neo’s.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button