AirlinesLiefhebberNieuwsNL nieuwsOpmerkelijkSchiphol AirportVliegtuigtype & -bouwer

Voor het eerst landt een Boeing 787-10 op Schiphol

Voor de eerste keer in de geschiedenis is er een Boeing 787-10 op Schiphol geland. De Boeing van Etihad zette om 13:27 uur lokale tijd de wielen op de Zwanenburgbaan.

Eerste
Het is de eerste keer dat Schiphol een Boeing 787-10 ontvangt. Het spiksplinternieuwe toestel van Etihad, met registratie A6-BMB, is nog niet één maand oud. Vlucht EY77 vertrok vanmorgen uit Abu Dhabi en landde zes uur en drie kwartier later, om 13:27 uur, op Schiphol.

Europa
Het is niet enkel de eerste keer voor Schiphol, maar zelfs de eerste keer dat de 787-10 zich als commerciële vlucht in Europa laat zien. Het is de eerste commerciële vlucht van het type toestel buiten Azië en Oceanië. De enige 787-10’s die voor de Etihad-Boeing in Europa zijn geweest, waren testtoestellen.

Boeing
Normaal zet Etihad op de route tussen Abu Dhabi en Amsterdam ook Boeing-toestellen in, maar nog nooit de 787-10. Op de dagelijkse vlucht tussen de hoofdsteden wordt normaal een 787-9 Dreamliner of een 777 ingezet. Vanavond om 20:25 uur is de verwachte vertrektijd vanuit Schiphol en zal de 787-10 weer terugkeren naar Abu Dhabi.

Etihad
Etihad heeft op dit moment twee 787-10’s in de vloot en 22 Boeing 787-9’s. In totaal heeft de airline een bestelling van dertig 787-10’s bij Boeing geplaatst.

KLM
KLM wordt volgend jaar de eerste Europese maatschappij die de Boeing 787-10 in de vloot opneemt. De eerste vlucht met de 787-10 van KLM gaat naar Afrika, en vertrekt op 1 juli volgend jaar om 10:40 uur vanuit Schiphol en landt 8 uur en 20 minuten later op Kilimanjaro.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/