fbpx
AirlinesLiefhebberNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkSchiphol AirportVliegtuigen

Voor het eerst landt een Boeing 787-10 op Schiphol

Voor de eerste keer in de geschiedenis is er een Boeing 787-10 op Schiphol geland. De Boeing van Etihad zette om 13:27 uur lokale tijd de wielen op de Zwanenburgbaan.

Eerste
Het is de eerste keer dat Schiphol een Boeing 787-10 ontvangt. Het spiksplinternieuwe toestel van Etihad, met registratie A6-BMB, is nog niet één maand oud. Vlucht EY77 vertrok vanmorgen uit Abu Dhabi en landde zes uur en drie kwartier later, om 13:27 uur, op Schiphol.

Europa
Het is niet enkel de eerste keer voor Schiphol, maar zelfs de eerste keer dat de 787-10 zich als commerciële vlucht in Europa laat zien. Het is de eerste commerciële vlucht van het type toestel buiten Azië en Oceanië. De enige 787-10’s die voor de Etihad-Boeing in Europa zijn geweest, waren testtoestellen.

Boeing
Normaal zet Etihad op de route tussen Abu Dhabi en Amsterdam ook Boeing-toestellen in, maar nog nooit de 787-10. Op de dagelijkse vlucht tussen de hoofdsteden wordt normaal een 787-9 Dreamliner of een 777 ingezet. Vanavond om 20:25 uur is de verwachte vertrektijd vanuit Schiphol en zal de 787-10 weer terugkeren naar Abu Dhabi.

Etihad
Etihad heeft op dit moment twee 787-10’s in de vloot en 22 Boeing 787-9’s. In totaal heeft de airline een bestelling van dertig 787-10’s bij Boeing geplaatst.

KLM
KLM wordt volgend jaar de eerste Europese maatschappij die de Boeing 787-10 in de vloot opneemt. De eerste vlucht met de 787-10 van KLM gaat naar Afrika, en vertrekt op 1 juli volgend jaar om 10:40 uur vanuit Schiphol en landt 8 uur en 20 minuten later op Kilimanjaro.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button