AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

WOW Air krimpt vloot in door financiële problemen

WOW Air is bezig de vloot in te krimpen door financiële problemen, zo meldt de airline. De IJslandse maatschappij brengt vier Airbus-toestellen terug naar Frankrijk.

Krimpen
WOW Air heeft vier Airbus-toestellen teruggebracht naar Tarbes, een opslagplaats van Airbus in Frankrijk. De vier vliegtuigen bestaan uit twee A320’s en twee A330’s. Volgens WOW is het teruggeven van de toestellen ‘een onderdeel van de noodzakelijke herstructurering van de luchtvaartmaatschappij én om voor een maximaal gebruik van de resterende vloot te zorgen.’


India
Volgens de IJslanders zou de inkrimping van de vloot geen invloed hebben op de nieuwe vluchten, die met ingang van 5 december uitgevoerd zouden worden, vanuit de Verenigde Staten naar India.

Overname
Of het krimpen van de vloot inhoudt dat WOW Air ten onder zal gaan, is nog niet zeker. Icelandair is bezig met het afronden van een overname van WOW Air. Maar ook daar bestaat geen 100 procent duidelijkheid over, nu Icelandair aangeeft ook geïnteresseerd te zijn in een overname van Cabo Verde Airlines. Of die interesse in de Kaapverdische maatschappij invloed heeft op de overname van WOW Air zal de komende tijd duidelijk moeten worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/