AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Overname WOW Air door Icelandair van de baan

De overname van het in financieel zwaar weer verkerende WOW Air door Icelandair is van de baan, zo meldt de IJslandse low cost-maatschappij.

Van de baan
De eventuele overname van WOW Air door de Icelandair-groep is van de baan. Begin deze week liet Icelandair al weten dat ‘de aandelen-koopovereenkomst ee tal van voorwaarden bevat, waaraan voorafgaand aan de vergadering (van 30 november) moet zijn voldaan. Op dit moment schat de Icelandair Group dat het onwaarschijnlijk is dat tegen die tijd aan alle voorwaarden zal zijn voldaan.’ Dat blijkt nu ook zo te zijn en wordt de stekker uit de overname getrokken.

Overname
Begin deze maand werd bekend dat Icelandair de low cost-maatschappij WOW Air zou overnemen. De aandeelhouders van WOW Air zouden, als aan alle voorwaarden voldaan was, 272.341.867 aandelen van Icelandair, oftewel 5,4 procent van de aandelen van de Icelandair-groep krijgen. Beide maatschappij zouden onder hun eigen naam verder blijven opereren.

Schuld
WOW Air had in september een lening van 60 miljoen euro, door middel van het uitgeven van obligaties, ontvangen. Vorig jaar noteerde WOW Air een verlies van 31 miljoen euro. Ook dit jaar verwacht de IJslandse maatschappij rode cijfers te publiceren, maar verwachtte WOW Air wel in 2019 winst te boeken. Deze week kromp WOW Air het aantal toestellen in de vloot in met 4 Airbus-toestellen. Hoe de toekomst voor WOW Air eruit zal zien is nu nog onduidelijk.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/