fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Transavia begint eigen vliegopleiding

Transavia begint in het nieuwe jaar met een eigen beroepsopleiding tot vlieger. Wie de ‘betaalbare’ opleiding met succes afrondt, kan meteen bij de maatschappij aan de slag.

Piloten
Dat heeft Transavia bekendgemaakt. De dochtermaatschappij van KLM wil zich met de opleiding in eigen huis verzekeren van voldoende piloten in de cockpit.

Instroom
“Om ervoor te zorgen dat de instroom van goede vliegers op een constant niveau blijft, starten we met deze nieuwe, eigen opleiding”, vertelt ceo Mattijs ten Brink van Transavia. “Wij verwachten de komende jaren minimaal dertig nieuwe piloten per jaar via deze opleiding op te gaan leiden.”

Co-piloot
Via Transavia kunnen de geïnteresseerden hun zogenoemde Multi crew Pilot License (MPL) behalen. “Dit brevet geeft iemand de bevoegdheid om commercieel als co-piloot te opereren in een meervoudig vlieger gecertificeerd vliegtuig, zoals onder andere de Boeing 737”, licht Transavia toe. De vloot van de maatschappij bestaat uit uitsluitend 737’s.

KLM
Transavia heeft nu zo’n 650 vliegers in dienst. “En de vraag naar nieuwe piloten zal de komende jaren flink toenemen. Niet alleen bij Transavia maar ook bij andere airlines”, aldus de maatschappij. KLM besloot eerder dit jaar al om ook vliegers in de vrije markt te werven, dus niet meer uitsluitend van de eigen opleiding. En de volledige capaciteit van de Martinair-vliegschool wordt sinds medio dit jaar ook uitsluitend benut voor het opleiden van KLM-vliegers.

Voorselectie
De opleiding wordt gegeven op luchthaven Lelystad, in Utrechts en op Schiphol-Oost. Wie zich in wil schrijven, moeten minimaal in het bezit zijn van een havo- of vwo-diploma met wiskunde en Engels, of een afgeronde hbo-opleiding. “De selectie start met een online voorselectie”, laat Transavia weten. Wie die voorselectie goed doorkomt, wordt uitgenodigd bij een selectiebureau. Aanmelden kan per direct.

Gerelateerde artikelen

Back to top button