fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

VK en VS hebben post-Brexit Open Skies verdrag gesloten

Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben een post-Brexit Open Skies verdrag gesloten, waardoor het vracht- en passagiersvervoer via de lucht ook na de Brexit gewoon door kan gaan. Dat meldt het Britse Ministerie van Transport.

Verdrag
Het verdrag verzekert beide landen ervan dat de miljoenen reizigers gewoon tussen beide landen kunnen blijven vliegen. Daarnaast beschermt het de handel die via de lucht gedreven wordt tussen de VS en het VK, met een waarde van zo’n 50 miljard pond (56 miljard euro).

Brexit
Dit nieuwe verdrag zal ingaan om middernacht op 29 maart volgend jaar, het moment dat het Verenigd Koninkrijk zich loskoppelt van de Europese Unie. Chris Grayling, minister van Transport, zegt dat ‘dit nieuwe verdrag, samen met dat van 8 andere landen, het bewijs is dat het VK een grote speler zal blijven in de wereld nadat we de EU hebben verlaten.’
Willie Walsh, ceo van IAG, het moederbedrijf van British Airways, noemt het verdrag een ‘zeer belangrijke positieve ontwikkeling.’

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button