fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Vlieglicentie Small Planet Airlines Litouwen opgeschort

Small Planet Airlines Litouwen, het moederbedrijf van de maatschappij, heeft geen vlieglicentie meer. De Civil Aviation Administration heeft deze opgeschort, zo meldt de Litouwse luchtvaartautoriteit.

Opgeschort
Small Planet Airlines Litouwen mag geen vluchten meer uitvoeren, doordat de vlieglicentie met ingang van 29 november opgeschort is. De reden hiervoor is dat de maatschappij niet voldoende bewijs kon voorleggen dat er een investeerder is gevonden om de Litouwse tak van de airline overeind te houden.

Schuld
Eerder deze maand werd een Airbus A320 van de Litouwse maatschappij aan de grond gehouden, doordat het nog een schuld van zo’n 700.000 euro uit had staan bij verschillende vliegvelden in het land. Ondanks dat er een herstructurering bij het bedrijf bezig is, blijven de financiële problemen zich aandienen.

Duitse tak
De Duitse tak van Small Planet Airlines heeft sinds begin deze maand alle vluchten opgeschort. De eerste toestellen zijn al terug bij de leasemaatschappij, anderen wachten verspreid in Europa op een nieuwe eigenaar. Ook de Poolse tak van het bedrijf verkeert in zwaar weer.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button