AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Vlieglicentie Small Planet Airlines Litouwen opgeschort

Small Planet Airlines Litouwen, het moederbedrijf van de maatschappij, heeft geen vlieglicentie meer. De Civil Aviation Administration heeft deze opgeschort, zo meldt de Litouwse luchtvaartautoriteit.

Opgeschort
Small Planet Airlines Litouwen mag geen vluchten meer uitvoeren, doordat de vlieglicentie met ingang van 29 november opgeschort is. De reden hiervoor is dat de maatschappij niet voldoende bewijs kon voorleggen dat er een investeerder is gevonden om de Litouwse tak van de airline overeind te houden.

Schuld
Eerder deze maand werd een Airbus A320 van de Litouwse maatschappij aan de grond gehouden, doordat het nog een schuld van zo’n 700.000 euro uit had staan bij verschillende vliegvelden in het land. Ondanks dat er een herstructurering bij het bedrijf bezig is, blijven de financiële problemen zich aandienen.

Duitse tak
De Duitse tak van Small Planet Airlines heeft sinds begin deze maand alle vluchten opgeschort. De eerste toestellen zijn al terug bij de leasemaatschappij, anderen wachten verspreid in Europa op een nieuwe eigenaar. Ook de Poolse tak van het bedrijf verkeert in zwaar weer.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close