AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

Air New Zealand voert langste vlucht uit

Air New Zealand heeft de langste vlucht voor de maatschappij uitgevoerd. Het is de eerste directe vlucht tussen Nieuw-Zeeland en Chicago, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Chicago
Het is voor Air New Zealand de langste vlucht die zij uitvoeren. Vanuit Auckland naar Chicago doet de Boeing 787-9 er 15 uur over en andersom neemt de vlucht 16 uur in beslag. Daarmee stoot de route de vorige langste vlucht, van Auckland naar Houston, van de troon. Die vlucht neemt 13,5 uur in beslag.

Langste
De langste route ter wereld staat op naam van Singapore Airlines. De langste vlucht werd in oktober voor het eerst gevlogen met een Airbus A350-900ULR (ultra long range). Het toestel legde een afstand, tussen Singapore en New York, van 15.345 kilometer af in een tijd van 17 uur en 25 minuten.

Air New Zealand
De vlucht van Auckland naar Chicago wordt op woensdag, vrijdag en zondag gevlogen. Op de vluchten zullen passagiers bijna geen plastic wegwerpartikelen aantreffen, want de Nieuw-Zeelandse maatschappij doet die in de ban.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button