fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Brussels Airlines verjongt A330-vloot

De Airbus A330-vloot van Brussels Airlines wordt verjongd. Samen met moederbedrijf Lufthansa investeert de maatschappij in nieuwe vliegtuigen, zo meldt de Belgische airline.

Eerste
‘De maatschappij vervangt zeven van haar tien A330 langeafstandsvliegtuigen. Het eerste toestel heeft de vloot reeds verlaten en de eerste twee nieuwe toestellen zijn operationeel. Het is het grootste investeringsproject in de 16-jarige geschiedenis van Brussels Airlines en de eerste keer dat de luchtvaartmaatschappij langeafstandsvliegtuigen exploiteert die in eigendom zijn en niet geleased worden’, aldus de airline.

Studie
De keuze van de A330-300ceo is gemaakt na een uitgebreide studie, daarbij werd het intercontinentale netwerk, de capaciteitsbehoefte voor passagiers en vracht en de beschikbare vliegtuigen op de markt onder de loep genomen. Onder de vleugels van de A330’s hangen Rolls Royce Trent 700 motoren.

Vloot
De maatschappij meldt dat ‘de allereerste A330 met staartnummer OO-SFN met succes de Brussels Airlines vloot op 13 november verliet. In december staat het afscheid van OO-SFM gepland, gevolgd door OO-SFO, OO-SFY, OO-SFV, OO-SFV, OO-SFW en OO-SFU in de loop van 2019 en 2020. De eerste twee nieuwe toestellen OO-SFC en OO-SFB vliegen sinds november. Het verjongingsprogramma zal in de komende maanden geleidelijk aan plaatsvinden en zal begin 2020 worden afgerond.’

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button