AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

China Eastern Airlines neemt eerste A350-900 in ontvangst

In Toulouse heeft China Eastern Airlines de eerste Airbus A350-900 voor de maatschappij in ontvangst genomen, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Eerste
Het is de eerste Airbus A350-900 die China Eastern in de vloot opneemt. Het is echter niet het eerste Airbus-toestel, want de maatschappij heeft 356 vliegtuigen van de Europese vliegtuigbouwer in de vloot. Waarvan 306 toestellen van de A320-familie en 50 van de A330-familie. Daarnaast heeft de airline nog verschillende Boeing’s in de vloot, waarmee het totaal aantal vliegtuigen op 521 uitkomt.

A350-900
Aan boord van de A350-900 bevindt zich een vier klassen-indeling. In totaal is er plaats voor 288 passagiers, waarvan vier in de first class, 36 in de businessclass, 32 in premium economyclass en 216 in de economyclass. China Eastern timmert de komende jaren hard aan de weg. In de periode tot 2022 verwacht de maatschappij ook vijftien Boeing 787-9’s en de komende twee jaar worden nog tientallen A320neo’s en B737 MAX 8’s geleverd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close