NieuwsOpmerkelijkProfessional

‘Sabotage mogelijk reden voor uitwijken vliegtuig Merkel’

Het Duitse regeringsvliegtuig, met Bondskanselier Angela Merkel aan boord, heeft mogelijk moeten uitwijken door sabotage, zo meldt de Rheinische Post op basis van bronnen.

Sabotage
De Airbus A340 van de Duitse regering, die Angela Merkel naar Argentinië zou moeten brengen voor de G20-top, moest uitwijken naar Keulen. De reden daarvoor was het compleet uitvallen van alle communicatiesystemen. De Duitse veiligheidsdiensten doen nu onderzoek naar het voorval en of het te maken heeft met sabotage, al zegt de Duitse luchtmacht dat daar op dit moment geen aanwijzingen voor gevonden zijn.

Nederland
Een uur nadat het vliegtuig uit Berlijn was opgestegen merkte de piloot dat er iets mis was. Toen de A340 boven Nederland vloog maakte de piloot de beslissing om terug te keren. Uiteindelijk landde hij in Keulen. Vanuit daar zal een toestel van de Duitse luchtmacht Merkel en haar woordvoerder naar Madrid vliegen waar zij op een lijnvlucht stappen naar Buenos Aires.

Tweede keer
Het is de tweede keer in korte tijd dat er iets schort met het Duitse regeringsvliegtuig. Enkele weken geleden ondervond het toestel problemen op Bali. Toen hadden knaagdieren enkele kabels doorgebeten waardoor het toestel aan de grond moest blijven.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button