NieuwsOpmerkelijkProfessional

‘Sabotage mogelijk reden voor uitwijken vliegtuig Merkel’

Het Duitse regeringsvliegtuig, met Bondskanselier Angela Merkel aan boord, heeft mogelijk moeten uitwijken door sabotage, zo meldt de Rheinische Post op basis van bronnen.

Sabotage
De Airbus A340 van de Duitse regering, die Angela Merkel naar Argentinië zou moeten brengen voor de G20-top, moest uitwijken naar Keulen. De reden daarvoor was het compleet uitvallen van alle communicatiesystemen. De Duitse veiligheidsdiensten doen nu onderzoek naar het voorval en of het te maken heeft met sabotage, al zegt de Duitse luchtmacht dat daar op dit moment geen aanwijzingen voor gevonden zijn.

Nederland
Een uur nadat het vliegtuig uit Berlijn was opgestegen merkte de piloot dat er iets mis was. Toen de A340 boven Nederland vloog maakte de piloot de beslissing om terug te keren. Uiteindelijk landde hij in Keulen. Vanuit daar zal een toestel van de Duitse luchtmacht Merkel en haar woordvoerder naar Madrid vliegen waar zij op een lijnvlucht stappen naar Buenos Aires.

Tweede keer
Het is de tweede keer in korte tijd dat er iets schort met het Duitse regeringsvliegtuig. Enkele weken geleden ondervond het toestel problemen op Bali. Toen hadden knaagdieren enkele kabels doorgebeten waardoor het toestel aan de grond moest blijven.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/