fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

Voorste wielen breken af bij harde landing Vietjet | Foto

Tijdens een harde landing van Vietjet op het Vietnamese Buon Ma Thuot Airport, braken de twee voorste wielen af, zo melden verschillende Vietnamese media.

Wielen
Tijdens de landing van vlucht VJ356 van Ho Chi Minhstad naar Buon Ma Thuot braken de voorste wielen af van de Vietjet-A321neo. De passagiers werden via de nood-glijbanen uit het vliegtuig gehaald. Zes van de 207 passagiers moesten naar het ziekenhuis om verzorgd te worden.

Gloednieuw
De Airbus A320neo waar de voorste wielen van af zijn gebroken is gloednieuw. Slechts twee maanden geleden rolde het vliegtuig uit de fabriek in Hamburg. Sinds 15 november gebruikt Vietjet het toestel ook op vluchten. Begin deze maand plaatste Vietjet nog een bestelling voor 50 A321neo’s.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button