fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

WOW Air vindt nieuwe investeerder

Het in zwaar weer verkerende WOW Air heeft een nieuwe investeerder gevonden, zo meldt de IJslandse luchtvaartmaatschappij.

Indigo
Het Amerikaanse Indigo Partners LLC zal een investering maken in WOW Air. De specifieke details van de investering zijn niet vrijgegeven, maar beide partijen zullen zo snel mogelijk samenwerken om WOW Air weer op de financiële rails te krijgen. Indigo Partners LLC is een privé durfkapitaalbedrijf dat is gespecialiseerd in het maken van investeringen in overnames en groeikapitaal in de luchtvaartsector. Het bedrijf plaatste eind vorig jaar de grootste bestelling ooit bij Airbus.

Overname
Begin deze maand werd bekend dat Icelandair de low cost-maatschappij WOW Air zou overnemen. De aandeelhouders van WOW Air zouden, als aan alle voorwaarden voldaan was, 272.341.867 aandelen van Icelandair, oftewel 5,4 procent van de aandelen van de Icelandair-groep krijgen. Beide maatschappij zouden onder hun eigen naam verder blijven opereren. Gisteren bleek dat de overname door Icelandair niet doorging.

Schuld
WOW Air had in september een lening van 60 miljoen euro, door middel van het uitgeven van obligaties, ontvangen. Vorig jaar noteerde WOW Air een verlies van 31 miljoen euro. Ook dit jaar verwacht de IJslandse maatschappij rode cijfers te publiceren, maar verwachtte WOW Air wel in 2019 winst te boeken. Deze week kromp WOW Air het aantal toestellen in de vloot in met 4 Airbus-toestellen. Hoe de toekomst voor WOW Air eruit zal zien is nu nog onduidelijk.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button