fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsVliegtuigen

Boeing levert 2000e vliegtuig aan China

Vliegtuigbouwer Boeing heeft dit weekend haar 2000e vliegtuig geleverd aan een Chinese luchtvaartmaatschappij: een 737 MAX voor Xiamen Airlines.

Levering
De eerste duizend vliegtuigen voor Chinese maatschappijen werden in een periode van veertig jaar geleverd. De daaropvolgende duizend vliegtuigen in een periode van vijf jaar. Eén van de vier commerciële toestellen die door Boeing worden geproduceerd gaat naar een Chinese maatschappij, via koop of lease.

Vertrouwen
“We zijn vereerd dat we deze mijlpaal hebben bereikt in samenwerking met onze partners in China”, zegt Ihssane Mounir, senior vice president Commercial Sales & Marketing bij Boeing. “We zijn ook dankbaar voor het vertrouwen van klanten zoals Xiamen Airlines. Ons team is erop gefocust hen te ondersteunen door het ontwerpen en leveren van goede vliegtuigen en service.”

Verwachting
Xiamen is een van de dertig commerciële klanten in China. Meer dan de helft van de vliegtuigen komt van Boeing. De vliegtuigbouwer verwacht dat het aantal vliegtuigen verdubbelt in de komende 20 jaar. China zou volgens Boeing 7690 nieuwe vliegtuigen nodig hebben in de periode tot 2038.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button