AirlinesEditors choiceFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Emirates met extra vluchten op Schiphol

Met ingang van 1 december voert Emirates vier keer per week een extra vlucht per dag uit tussen Schiphol en de luchthaven van Dubai. Vanaf 6 januari doet de airline dat vijf keer in de week.

Vluchten
Of Emirates met een derde dagelijkse vlucht zou komen, was lang onderwerp van speculatie. Die derde dagelijkse komt er net niet, maar met in totaal negentien vluchten in de week komt de maatschappij een heel eind.

Boeing 777
Tot nu toe voerde Emirates dagelijks twee vluchten uit, met de A380. De Golfmaatschappij was de eerste airline op Schiphol met de superjumbo. Voor de nu toegevoegde vluchten wordt vooralsnog een Boeing 777-300ER ingezet op de route. Emirates zou daar eventueel ook een A380 voor kunnen gebruiken in de toekomst.

Slot
Een airline vraagt een slot aan op de luchthaven en kan die in principe gebruiken ongeacht voor welke route en welk toestel. Met de A380 ligt dat net iets anders, omdat die gezien de grootte en het aantal passagiers ook andere faciliteiten -zoals afhandeling en douane- vraagt op de luchthaven dan een regulier toestel.

A380
De infrastructuur van Schiphol is destijds met het oog op de komst van de A380 van Emirates wel geschikt gemaakt voor dit type. Het toestel landde in 2012 voor het eerst in Amsterdam. Voor de extra vluchten maakt Emirates bij gebrek aan nieuwe slots gebruik van vrachtslots die het al had op Schiphol.

Ministerie
Al geruime tijd was er speculatie in de markt over meer vluchten van de ‘gevreesde’ maatschappij uit de Golfregio. In juni van dit jaar gaf het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan dat Emirates inderdaad extra passagiersvluchten op Schiphol had aangevraagd. Waarna minister Cora van Nieuwenhuizen liet weten dat er geen gronden waren om deze aan Emirates te ontzeggen.

Maatschappij
Begin augustus kwam uiteindelijk de officiële aankondiging van de maatschappij dat met ingang van 1 december op vier dagen in de week een derde vlucht zou komen. Dat is op de zaterdag, maandag, woensdag en vrijdag. Met ingang van het nieuwe kalenderjaar komt daar nog een vijfde bij. Dat wordt vanaf zondag 6 januari.

First
De extra vlucht, de EK 146 vertrekt om 10:40 uur en landt dezelfde dag om 20:25 uur op de luchthaven van Dubai. De Boeing 777-300 heeft een capaciteit van 360 stoelen, met 310 in economy, 42 in businessclass en acht suites in first class.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close