fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

United, Copa en Avianca tekenen joint venture-akkoord

United Airlines, Copa Airlines en Avianca hebben een joint venture-akkoord bereikt. Zij gaan samenwerken op vluchten tussen Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Netwerk
Het partnerschap omvat vluchten tussen Noord-Amerika en negentien landen in Centraal- en Zuid-Amerika, met uitzondering van Brazilië. Alle drie de maatschappijen zijn lid van Star Alliance.

Uitbreiding
De drie maatschappijen gaan samen de capaciteit en prijzen coördineren. Ook zullen vluchten gezamenlijk worden aangeboden en verkocht. De overeenkomst vereist nog wel goedkeuring van de autoriteiten van de landen. Zodra die toestemming er is willen de maatschappijen ook nieuwe routes en extra vluchten toevoegen.

Samenwerking
“Dit akkoord staat voor een nieuw hoofdstuk in het vliegverkeer tussen de VS en Latijns-Amerika”, zegt Scott Kirby, president bij United, in een persbericht. “We zijn verheugd samen te werken met onze Star Alliance partners Avianca en Copa.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button