fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

United, Copa en Avianca tekenen joint venture-akkoord

United Airlines, Copa Airlines en Avianca hebben een joint venture-akkoord bereikt. Zij gaan samenwerken op vluchten tussen Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Netwerk
Het partnerschap omvat vluchten tussen Noord-Amerika en negentien landen in Centraal- en Zuid-Amerika, met uitzondering van Braziliƫ. Alle drie de maatschappijen zijn lid van Star Alliance.

Uitbreiding
De drie maatschappijen gaan samen de capaciteit en prijzen coƶrdineren. Ook zullen vluchten gezamenlijk worden aangeboden en verkocht. De overeenkomst vereist nog wel goedkeuring van de autoriteiten van de landen. Zodra die toestemming er is willen de maatschappijen ook nieuwe routes en extra vluchten toevoegen.

Samenwerking
“Dit akkoord staat voor een nieuw hoofdstuk in het vliegverkeer tussen de VS en Latijns-Amerika”, zegt Scott Kirby, president bij United, in een persbericht. “We zijn verheugd samen te werken met onze Star Alliance partners Avianca en Copa.”

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button