fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsVideo

VAE-maatschappijen geven samen vliegshow | Video

Emirates, Etihad, Flydubai en Air Arabia hebben samen een vliegshow gegeven om de nationale dag van de Verenigde Arabische Emiraten te vieren.

Zayed
Een flydubai Boeing 737 MAX 8, Air Arabia Airbus A320, Etihad Airbus A380 en een Emirates Airbus A380 vlogen samen met zeven Al Fursan acrobatische straaljagers van de VAE Air Force in formatie. Alle commerciële vliegtuigen droegen ‘Year of Zayed’ stickers. Hiermee werd Sheikh Zayed, de grondlegger van de VAE, herdacht.

Show
De show begon zondag om één uur ’s middags, lokale tijd. Zodra alle toestellen in ‘holding’ positie vlogen, met vlieghoogtes variërend van 600 tot 1.500 meter met een verticale afstand van 300 meter, ging de formatie van start. Boven Ras Al Kahaimah paste elk toestel haar snelheid en richting aan om de ‘trail’ formatie te vormen. Hierna namen de toestellen hun positie aan en werd de verticale afstand verkleind tot minder dan 100 meter.

Planning
Het duurde meer dan vijf maanden om de show te plannen. Op 8 november werd de vlucht geoefend om te controleren of de formatieposities aansloten op het Al Fursan straaljagerteam. In de testvluchtformatie vlogen ook twee helikopters en een Aero L-39 Albatross escortevliegtuig van het Baltic Bees acrobatische team uit Letland mee om alle aspecten van de formatie te filmen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button