fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Air Astana ontvangt haar eerste Embraer E190-E2

Air Astana heeft de eerste van vijf Embraer E190-E2’s ontvangen, zo meldt de Kazachse luchtvaartmaatschappij.

Eerste
Het is de eerste E190-E2 van de Braziliaanse vliegtuigbouwer die de Kazachse maatschappij in de vloot opneemt. Het toestel kwam aan op het Nursultan Nazarbayev International airport in Astana, rechtstreeks uit de fabriek in São José dos Campos in Brazilië. In augustus vorig jaar plaatste de airline de bestelling bij Embraer.

Sneeuwluipaard 
Het vliegtuig heeft de voorkant van een sneeuwluipaard gekregen. Het is niet de eerste Embraer die een ‘dierenmasker’ heeft gekregen. Zo zijn er al verschillende E190’s met een beest op de romp, mede geholpen door het Nederlandse Akzonobel.

E190-E2 ©Air Astana

E190-E2
Het toestel heeft een maximale snelheid van 892 kilomter per uur en wordt aangedreven door Pratt & Whitney 1919G Geared turbofan-motoren. De lengte van het toestel is 26,3 meter langs en de vleugelspanwijdte bedraagt 33,7 meter. De allereerste E190-E2 werd in april van dit jaar door Widerøe ontvangen.

Air Astana
Air Astana boekte vorig jaar een nettowinst van 39,1 miljoen dollar (34,1 miljoen euro) en vervoerde 4,2 miljoen reizigers, een stijging van 12 procent ten opzichte van 2016. Air Astana vliegt op zondag, dinsdag, woensdag en donderdag van Amsterdam naar Astana, de hoofdstad van Kazachstan, met een tussenstop in de Kazachse stad Atiraw. Ook richt de maatschappij volgend jaar de eerste Kazachse low cost-airline op.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button