AirlinesFinancieelFrequente reizigerNaast het nieuwsOpmerkelijk

‘Hoge rekening voor passagier die wifi liet aanstaan’

Een passagier aan boord van een intercontinentale Aer Lingus-vlucht kreeg een hoge telefoonrekening toen bleek dat hij zijn wifi aan had laten staan, zo meldt The Irish Times.

Rekening
De passagier in kwestie kreeg van zijn provider AT&T een rekening van 300 dollar (264,90 euro) gepresenteerd omdat hij vergeten was zijn telefoon op vliegtuigstand te zetten. Hierdoor bleef zijn wifi aanstaan die verbinding maakte met de antennes op het vliegtuig.

AT&T
De telefoonprovider AT&T zei over het voorval dat het mogelijk is dat als men de telefoon niet uitschakelt of op vliegtuigstand zet, de telefoon verbinding maakt met de antennes op het vliegtuig. Die antennes ‘opereren buiten een internationaal roamingplan’ waardoor ‘de kosten kunnen oplopen, zelfs als de telefoons niet gebruikt worden’, aldus AT&T.

Aer Lingus
Ook Aer Lingus bevestigt aan The Irish Times dat het mogelijk is dat de kosten voor wifi op die manier, op intercontinentale vluchten, kunnen oplopen. De maatschappij onderstreept dat zij er geen financieel profijt van hebben en dat de passagiers ‘zelf verantwoordelijk zijn’ voor hun telefoon. De cabin crew informeert alle passagiers voordat de vlucht vertrekt dat men voor veiligheidsredenen de telefoon moet uitzetten of op vliegtuigstand moet zetten.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close