fbpx
MilitairNieuwsOpmerkelijkProfessional

Lichaam president Bush met Air Force One naar Washington

Het lichaam van de overleden oud-president George H.W. Bush wordt met de Air Force One, het vliegtuig van de Amerikaanse president, naar Washington gevlogen, zo melden verschillende media.

Bijzonder eerbewijs
De huidige president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft opdracht gegeven om het lichaam van de voormalige president met de Air Force One naar het Capitool in Washington te vervoeren, waar de Amerikaanse burgers afscheid van hem kunnen nemen, als “bijzonder eerbewijs”.

Bush
George Herbert Walker Bush, vader van de andere oud-president George W. Bush, is op 94-jarige leeftijd in zijn huis in Houston overleden. Hij was de 41e president van de VS en regeerde van 1989 tot en met 1993. Hij werd opgevolgd door Bill Clinton. Op 5 december wordt een dag van nationale rouw gehouden in de VS. Een dag later wordt Bush in zijn thuisstaat Texas begraven.

Air Force One
Het vliegtuig waarmee het lichaam van Bush vervoerd wordt is een Boeing 747-200 die in 1990 in dienst kwam van de Amerikaanse luchtmacht. De huidige Air Force One zou in 2024 vervangen moeten worden door twee nieuwe Boeing 747-8’s.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button