MilitairNieuwsOpmerkelijkProfessional

Lichaam president Bush met Air Force One naar Washington

Het lichaam van de overleden oud-president George H.W. Bush wordt met de Air Force One, het vliegtuig van de Amerikaanse president, naar Washington gevlogen, zo melden verschillende media.

Bijzonder eerbewijs
De huidige president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft opdracht gegeven om het lichaam van de voormalige president met de Air Force One naar het Capitool in Washington te vervoeren, waar de Amerikaanse burgers afscheid van hem kunnen nemen, als “bijzonder eerbewijs”.

Bush
George Herbert Walker Bush, vader van de andere oud-president George W. Bush, is op 94-jarige leeftijd in zijn huis in Houston overleden. Hij was de 41e president van de VS en regeerde van 1989 tot en met 1993. Hij werd opgevolgd door Bill Clinton. Op 5 december wordt een dag van nationale rouw gehouden in de VS. Een dag later wordt Bush in zijn thuisstaat Texas begraven.

Air Force One
Het vliegtuig waarmee het lichaam van Bush vervoerd wordt is een Boeing 747-200 die in 1990 in dienst kwam van de Amerikaanse luchtmacht. De huidige Air Force One zou in 2024 vervangen moeten worden door twee nieuwe Boeing 747-8’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/