MilitairNieuwsOpmerkelijkProfessional

Mexicaanse president zet ‘zijn’ 787 te koop

De nieuwe socialistische Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador voegt daad bij woord en verkoopt het presidentiële vliegtuig van Mexico, zo melden verschillende Mexicaanse media.

Links
De nieuwe president verkondigde tijdens zijn verkiezingscampagnes dat hij de Mexicaanse staatsvloot niet zal gebruiken, maar gewoon op lijnvluchten zal stappen om naar afspraken te gaan. De vliegtuigen die nu onder de Mexicaanse regering vallen, worden verkocht of verhuurd aan derden. De opbrengsten daarvan gaan naar sociale programma’s, aldus Obrador.

‘Comfortabel’
Ook al wil hij zelf niet in de Dreamliner vliegen, hij wil de 787-8 wel verkopen. Volgens Obrador is het een ‘comfortabel vliegtuig met een slaapkamer, restaurant en veel ruimte’. Hij vindt het toestel echter ‘niet efficiënt en modern.’ De voorganger van Obrador, Enrique Peña Nieto, kocht de Boeing 787-8 voor een slordige 218 miljoen dollar (193,58 miljoen euro).

Vloot
Nieto verving met de aankoop de 28 jaar oude Boeing 757-200, die overigens nog steeds in de staatsvloot zit. Verder heeft de Mexicaanse overheid, onder andere, nog twee Boeing 737-300’s en twee Gulfstream III’s in de vloot. Een Mexicaanse zakenman zou de Dreamliner voor zo’n 100 miljoen dollar willen overnemen en ook JetLease heeft interesse, aldus Mexicaanse media.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close