AirlinesNieuwsNL nieuwsProfessionalRoutesVliegvelden

Nordica vliegt niet meer vanuit Groningen

Luchtvaartmaatschappij Nordica stopt met de vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Kopenhagen en München, zo meldt het Groningse vliegveld. Daarmee vliegt Nordica helemaal niet meer vanuit Groningen.

Schrappen
Nordica schrapt de vluchten tussen Groningen en Kopenhagen in Denemarken en München in Duitsland. Met het schrappen van die vluchten zal Nordica niet meer aanwezig zijn op de Groningse luchthaven. Vorige maand werd al bekend dat het voortbestaan van Nordcia-vluchten vanaf Groningen niet zeker was.

Passagiers
De luchthaven laat weten dat de vluchten door Nordica nog tot en met 29 december 2018 uitgevoerd worden. ‘Passagiers die tickets hebben geboekt voor een vlucht vanaf 30 december 2018 worden hierover geïnformeerd door Nordica’, aldus het vliegveld. Sinds september 2016 onderhoudt Nordica de verbinding met Denemarken. In maart dit jaar kwam daar München bij. Er werd door de maatschappij een toestel op Eelde gestationeerd.

Tegenslag
Marco van de Kreeke, directeur Groningen Airport Eelde: “Dat de routes naar Kopenhagen en München stoppen is een tegenslag voor heel Noord-Nederland. We hopen daarom snel met een nieuwe partner een overeenkomst te sluiten. We zijn optimistisch dat een andere luchtvaartmaatschappij de routes gaat aanbieden.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close