fbpx
NieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

VK sluit ook met Canada post-Brexit Open Skies-akkoord

Het Verenigd Koninkrijk heeft na de VS ook met Canada een post-Brexit Open Skies-akkoord gesloten, zodat het vliegverkeer, nadat het VK de Europese Unie (EU) heeft verlaten, ongehinderd door kan gaan, zo meldt het Canadese ministerie van Transport.

Akkoord
Het akkoord, dat ingaat op het moment dat het VK uit de EU stapt, zal: ‘een onbeperkt aantal Canadese en Britse luchtvaartmaatschappijen in staat stellen om tussen beide landen te opereren, en geeft die luchtvaartmaatschappijen volledige flexibiliteit bij het selecteren van routes (ook via derde landen), de frequentie van de dienstverlening en de prijsstelling. De overeenkomst omvat ook onbeperkte rechten voor vrachtdiensten en codeshare-diensten (wanneer een luchtvaartmaatschappij stoelen verkoopt op een vlucht die door een andere maatschappij wordt uitgevoerd).’

Blij
De Canadese minister van Transport Marc Garneau en James Gordon Carr, de Canadese minister van Handel, zijn blij met het akkoord. Het VK is de grootste handelspartner in de EU voor Canada en de derde grootste handelspartner dat via de lucht handel drijft met Canada.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button