ColumnGoofInnovatieLiefhebberNaast het nieuws

Droom! | Column Goof

Ja hoor, er is weer een toepassing voor de drone gevonden. Nummer tweehonderd die wel aangekondigd wordt, maar die ik nooit boven mijn hoofd zal zien cirkelen.

De drone is de eeuwige belofte. Want ANWB en de politie blijven met helikopters (geboortejaar 1939) vliegen. Gewone mensen gebruiken een Boeing (1967) of een Cessna (1955).

Laten we de naam van ‘drone’ gewoon veranderen in ‘droom’, dat sluit beter aan op de werkelijkheid. Dan kunnen we er later altijd nog ‘drol’ van maken.

Maar eerlijk is eerlijk, deze nieuwe toepassing spreekt mij wel aan. Een soort imperiaal wordt op je dak gemonteerd, en als je in de file staat komt een drone je eruit pikken. Dat is leuk. Dat willen veel mensen.

Stel: je staat in je beste pak bij Barneveld in de file, en je bruid staat al voor het altaar in Weesp. Je tikt de app aan, en je locatie verschijnt. Met het cijfer 5000 er naast. En een tekstje: kosten in euro’s van elke plaats in NL naar elke plaats in NL. Het getal in het venstertje tikt langzaam omlaag: 4999, 4998, 4997 enzovoort.

Vóór je in de file staat een Mercedes met een Shelldirecteur erin. Die moet een contract voor een booreiland moet gaan tekenen in Pernis. En achter je staat een BMW met een cocaïnehandelaar erin, die net ontdekt heeft dat zijn versleutelde smartphone al vijf dagen gehackt is.

Wie drukt er het eerst?

Goof Bakker

PS Om de goedkeuring snel rond te krijgen raad ik de makers aan om de service gratis aan te bieden aan leden van Kabinet en Tweede Kamer.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close