fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

Duitse piloten en Ryanair komen tot voorlopig akkoord

Duitse piloten die voor Ryanair vliegen zijn met de Ierse prijsvechter tot een voorlopig akkoord gekomen, zo meldt de low cost-maatschappij.

VC
De Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) is met Ryanair tot een voorlopige deal gekomen waarmee de piloten betere arbeidsvoorwaarden zullen ontvangen zoals meer salaris, betere pensioen- en verlofregelingen.

Duitse wetgeving
Ook zullen de piloten onder de Duitse wetgeving vallen en niet de Ierse, zoals nu het geval is. De voorlopige deal is na maanden van protesten, stakingen en onderhandelingen tot stand gekomen. Begin november sloot Ryanair een cao-overeenkomst met de Duitse vakbond Ver.di, die de cabin crew vertegenwoordigt.

Erkent
Toen liet Ryanair ook weten twee nieuwe vakbonden te erkennen, eentje in Griekenland (RACU) en eentje in Zweden (UNIONEN). Met beide vakbonden moet nog rond de tafel worden gezeten om tot een cao-overeenkomst te komen. Daarnaast meldde Ryanair dat de Italiaanse cabin crew-vakbonden FIT CISL, ANPAC en ANPAV met 88 procent van de stemmen, voor de nieuwe cao-overeenkomst hebben gestemd. De overeenkomst is drie jaar geldig en beschrijft ook een salarisverhoging voor de crew.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button