fbpx
MilitairNieuwsProfessional

KC-46 tankvliegtuig rondt testen bijtanken in lucht af

Het KC-46 tankvliegtuig van Boeing heeft testen met bijtanken in de lucht afgerond, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Testen
Die testen met bijtanken in de lucht vonden plaats over een periode van drie weken. Dit was de laatste fase van een testperiode die in april van dit jaar begon. De KC-46 heeft nu F-16’s, KC-135’s, C-17’s, A-10’s, KC-46’s, B-52’s en F/A-18’s in de lucht bijgetankt. Nu deze fase, de ‘Phase II Receiver Certification Testing’, is afgerond kan er vanaf volgend jaar met de ‘Phase III Receiver Certification Testing’ worden begonnen.

Vier miljoen
Zes KC-46 testvliegtuigen hebben nu in totaal meer dan 3.700 vlieguren voltooid en meer dan 1,8 miljoen liter brandstof tijdens die vluchten aan ontvangende toestellen geleverd.

Problemen
De KC-46 tanker van Boeing heeft al heel wat problemen achter de rug. Zo zijn er vele vertragingen, waardoor de geplande eerste KC-46 nog altijd niet geleverd aan de Amerikaanse luchtmacht is geleverd. Eigenlijk stond dat eerste toestel gepland voor afgelopen oktober.

Contract
Ondanks de problemen, vertragingen en moeizame samenwerking tussen de twee partijen, ontving Boeing in september toch een nieuw contract van de luchtmacht. Het vierde contract, met een waarde van 2,86 miljard dollar (2,46 miljard euro), omvat de levering van achttien KC-46’s, maar ook reserveonderdelen, onderhoudsapparatuur, onderdelen voor de motoren en voor de tankmodules die aan de vleugel vastzitten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button