fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

KLM stopt met Southampton

KLM stopt met vluchten tussen Amsterdam en Southampton. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd aan Up in the Sky.

Vooruitzichten
De laatste vlucht vindt plaats op 30 maart. KLM zegt uit commerciële overwegingen en ‘vanwege de financiële vooruitzichten’ de stekker uit de bestemming te trekken.

Passagiers
KLM vloog pas sinds mei 2016 op Southampton. “Mede in het licht van de slotbeperkingen op Schiphol, ziet KLM zich genoodzaakt om haar portfolio met bestemmingen te optimaliseren”, aldus de woordvoerder van KLM. Passagiers die al tickets hebben voor vluchten tussen Amsterdam en Southampton na 30 worden omgeboekt op alternatieve vluchten.

Fokker
KLM vliegt nu nog twee keer per dag tussen de Britse havenstad en Schiphol. In eerste instantie zette KLM een Fokker 70 is, na het afscheid van de Fokkers werd dat een Embraer 175.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Gerelateerde artikelen

Back to top button