fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigen

‘Lion Air denkt aan schrappen Boeing-orders’

Lion Air denkt er aan om eerder geplaatste Boeing-orders te schrappen nu de gemoederen hoog oplopen over wie verantwoordelijk is voor de crash van vorige maand, zo meldt Reuters op basis van bronnen.

Gemoederen
De gemoederen lopen hoog op tussen het Indonesische Lion Air en de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing. In de nasleep van de crash van vlucht JT610 in oktober, waarbij alle 189 inzittenden om het leven kwamen, wijzen beide partijen de vinger naar elkaar om de verantwoordelijkheid op zich te nemen.

Boeing
Boeing zou volgens de woedende mede-oprichter van Lion Air, Rusdi Kirana, alle aandacht voor de aangebrachte aanpassingen in het vliegsysteem onder de tafel willen schuiven. Boeing zou niemand op de hoogte hebben gebracht van die aanpassingen, en juist die aanpassingen zouden de 189 mensen het leven hebben gekost.

Lion Air
Lion Air ligt op haar beurt weer onder vuur wegens onduidelijkheid over het onderhoud van de toestellen en de acties van piloten die de Boeing 737 MAX 8 bestuurden op vluchten voor de crash. Beide partijen proberen de ander zo veel mogelijk de schuld te geven. Dat leidt ertoe dat Lion Air nu overweegt om een grote order te schrappen.

Schrappen
Die order bestaat uit 190 Boeing-toestellen met een gezamenlijke cataloguswaarde van 22 miljard dollar (19,31 miljard euro). Daarnaast heeft Lion Air al 197 vliegtuigen van de Amerikanen in de vloot opgenomen en is daarmee een van de grootste klanten buiten de Verenigde Staten voor Boeing. Of de order ook echt geschrapt zal worden is op dit moment nog onduidelijk.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button