fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Aantal passagiers Ryanair groeit met dubbele cijfers

In november is het passagiersaantal van Ryanair met dubbele cijfers gegroeid, zo blijkt uit de maandcijfers van de Ierse low cost-maatschappij.

November
In de maand november vervoerde Ryanair in totaal, met Laudamotion erbij, 10,4 miljoen passagiers. Dat is een stijging van 11 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Zonder Laudamotion meegerekend vervoerde Ryanair 10,1 miljoen reizigers, een stijging van 8 procent in vergelijking met november 2017.

Bezettingsgraad
De bezettingsgraad bleef in november stabiel op 96 procent, net zoals vorig jaar en afgelopen oktober. Volgens Kenny Jacobs, hoofd marketing bij Ryanair, komt de passagiersgroei door de lage ticketprijzen en de succesvolle lancering van het winterseizoen. ‘We hebben meer dan 56.000 lijnvluchten geëxploiteerd in november met meer dan 88 procent van de vluchten die op tijd aankomen’, aldus Jacobs.

Eerste
In november rolde ook de eerste Boeing 737 MAX 200 van de band. Het toestel zal ruimte bieden aan 197 personen, 8 meer dan de huidige 737-800’s waar Ryanair mee vliegt. Door de extra stoelen wordt er per passagier 4% bespaard ten opzichte van een ‘normale’ 737 MAX-8.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button