AirlinesNieuwsProfessional

Aantal passagiers Ryanair groeit met dubbele cijfers

In november is het passagiersaantal van Ryanair met dubbele cijfers gegroeid, zo blijkt uit de maandcijfers van de Ierse low cost-maatschappij.

November
In de maand november vervoerde Ryanair in totaal, met Laudamotion erbij, 10,4 miljoen passagiers. Dat is een stijging van 11 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Zonder Laudamotion meegerekend vervoerde Ryanair 10,1 miljoen reizigers, een stijging van 8 procent in vergelijking met november 2017.

Bezettingsgraad
De bezettingsgraad bleef in november stabiel op 96 procent, net zoals vorig jaar en afgelopen oktober. Volgens Kenny Jacobs, hoofd marketing bij Ryanair, komt de passagiersgroei door de lage ticketprijzen en de succesvolle lancering van het winterseizoen. ‘We hebben meer dan 56.000 lijnvluchten geëxploiteerd in november met meer dan 88 procent van de vluchten die op tijd aankomen’, aldus Jacobs.

Eerste
In november rolde ook de eerste Boeing 737 MAX 200 van de band. Het toestel zal ruimte bieden aan 197 personen, 8 meer dan de huidige 737-800’s waar Ryanair mee vliegt. Door de extra stoelen wordt er per passagier 4% bespaard ten opzichte van een ‘normale’ 737 MAX-8.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close