fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Small Planet Airlines bedankt klanten en trekt deur dicht

Small Planet Airlines is failliet. De maatschappij bedankt alle klanten en trekt de deur achter zich dicht, zo meldt de Litouwse airline.

Bedankt
‘Small Planet Airlines-vluchten zijn niet meer actief. Als u een vlucht heeft gepland voor Small Planet Airlines: neem dan contact op met uw touroperator voor omboeking. We zeggen welgemeend “Bedankt” tegen alle passagiers die meer dan 10 jaar bij ons waren’, deze tekst is het enige dat nog te vinden is op de website van Small Planet Airlines, een maatschappij die al langer in zwaar weer verkeerde.

Zomer
Het begon allemaal toen Small Planet Airlines in het gat van airberlin wilde springen. De Duitse tak van Small Planet verdubbelde bijna de vloot, maar verkeek zich op de Duitse markt. Technische mankementen en vele vertragingen zorgden voor een slechte zomer, die weer leidde tot financiële problemen bij zowel de Duitse als Poolse tak van de airline. Dit jaar zou de winst 3,4 miljoen euro bedragen, maar moest dit in de schulden van Duitsland en Polen pompen om die maatschappijen zo snel mogelijk weer rendabel te maken. Door die verschuiving van geld is de Litouwse airline in de financiële problemen gekomen.

Gevolg
Het gevolg van die problemen was dat begin november de stekker uit de Duitse tak werd getrokken. Daarop volgende dat de vlieglicentie van het Litouwse moederbedrijf op 29 november werd ingetrokken door de Litouwse luchtvaartautoriteit. Nu is het doek dan definitief gevallen voor de Europese maatschappij.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button