AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Britse luchtvaartautoriteit daagt Ryanair voor rechter

De Britse luchtvaartautoriteit, de Civil Aviation Authority (CAA), daagt Ryanair voor de rechter. De reden is dat Ryanair geen compensatie wil betalen aan reizigers die door stakingen niet konden vliegen, zo meldt de CAA.

Compensatie
Verschillende reizigers hebben compensatie gevraagd bij Ryanair wegens het niet, of met veel vertraging vertrekken, van hun vluchten. De reden voor die vertragingen waren stakingsacties door het personeel van de Ierse prijsvechter.

‘Buitengewone omstandigheden’
De CAA vindt dat Ryanair de compensatie moet betalen omdat een staking niet onder de noemer ‘buitengewone omstandigheden’ valt, waardoor de reizigers conform EU-regelgeving recht op compensatie hebben. Ryanair antwoordde daarop met: ‘Rechtbanken in Duitsland, Spanje en Italië hebben al eerder geoordeeld dat stakingen een ‘buitengewone omstandigheid’ zijn en EU261-compensatie niet van toepassing is. We verwachten dat de Britse CAA en rechtbanken dit precedent zullen volgen.’

Spanje
Eerder dit jaar oordeelde de rechtbank van Barcelona dat Ryanair geen compensatie aan reizigers hoeft te betalen die getroffen werden door de stakingen. Dit omdat de stakingen ‘buiten de controle van de maatschappij’ viel, en Ryanair niks kon doen aan de vertragingen en geannuleerde vluchten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close