AirlinesNieuwsProfessional

Delta vervoert recordaantal passagiers in november

Delta Air Lines heeft afgelopen november een recordaantal aan passagiers vervoerd, zo meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

November
In november vervoerde Delta in totaal 15,47 miljoen passagiers. Dat is een stijging van 3,9 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De vliegtuigen zaten iets voller dan vorig jaar. De bezettingsgraad steeg met 0,4 procentpunt ten opzichte van vorig jaar, naar 85,5 procent. Het aantal kilometers dat door betalende reizigers is gevlogen steeg in vergelijking met november vorig jaar met 4,2 procent naar 16.834.626 kilometer.

Thanksgiving
In het weekend van Thanksgiving vervoerde Delta op zondag 25 november een recordaantal passagiers op één dag in die maand, namelijk 658.000. Over de gehele Thanksgiving-periode genomen, van 22 tot en met 25 november, werden er 2,4 miljoen mensen vervoerd door bijna 23.000 vluchten.

Vloot
In november paste Delta een bestaande order bij de Europese vliegtuigbouwer Airbus aan. Zo bestelt Delta tien extra A330-900’s en wordt een bestelling van tien A350 XWB’s op de lange baan geschoven. Op dit moment heeft de partner van en aandeelhouder in Air France-KLM elf A350-900’s in de vloot en neemt er naar verwachting volgend jaar en in 2020 nog vier af. De A330-vloot van Delta beslaat nu 42 widebody’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close