AirlinesFinancieelIncidentenNieuwsProfessional

‘Geen €60.000 voor vrouw die Ryanair voor rechter sleept’

Een Ierse vrouw sleepte Ryanair voor de rechter wegens een ongeval door Ryanair’s toedoen, maar wordt niet in gelijk gesteld. Hierdoor ontvangt ze niet de geëiste €60.000, zo meldt The Irish Times.

Incident
Het incident deed zich voor toen de vrouw in kwestie, de 51-jarige Sabrina Melloni, in 2015 op oudjaarsdag van de trap afviel toen zij in Dublin uit het vliegtuig wilde stappen. Volgens haar was de trap nat en glad, waardoor zij uitgleed en op haar gezicht viel. De val resulteerde in een bult en enkele verwondingen aan het gezicht die na enkele maanden weer helemaal verdwenen waren.

Rechter
Omdat Melloni vond dat Ryanair verantwoordelijk was voor de trap, klaagde zij de maatschappij aan voor 60.000 euro. De rechter heeft zich over de zaak gebogen en stelde Melloni in ongelijk. Dit komt doordat vóór haar meer dan 70 personen zonder incidenten de trap af zijn gegaan én zij geen gebruik maakte van de trapleuning. Ryanair kan daardoor niet aansprakelijk worden gesteld, aldus de rechter. Daarnaast blijkt uit het weerbericht dat het op die dag pas rond 16:00 uur begon te regenen, vier uur nadat Melloni was gevallen. De rechter bestempelt het incident daarom als een ongeluk.

Betalen
Nu Melloni niet in gelijk wordt gesteld moet zij, in plaats van 60.000 euro op te strijken, de kosten voor Ryanair betalen die de maatschappij heeft gemaakt gedurende de rechtszaak.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button